sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Antiikki ja filateliamessut

Tampereen pirkkahallissa antiikkimessujen osastolla oli erittäin tasokkaita myyntipöytiä. Siellä vanhaa jopa museotavaraa tarjottin yleisölle mielestäni yllättävän kohtuulliseen hintaan. Kaikki vanha tavara ei kuitenkaan museoihin sovi, joten on ihan oikein, että niitä voivat keräilijät ostaa itselleen ja sisustajat koristella kotiaan. Toivoisi kuitenkin hyvää vastuuntuntoa ihmisiltä, joilla on näissä esineissä suora linkki menneisyyteen.
Koska itsekin olen filatelisti, niin melko pian ystäväni kanssa siirryin osastolle, jossa oli TAMFILA 2009 näyttely. Kauppiaat kautta maan olivat myös mukana, tässä Tamperelainen kauppias Hannu Vetola esittelee juuri tuotteitaan.

Itellan osastolla oli tapahtumalla oma leima, ja niissä merkeissä käytiin kauppaa monenlaisilla tuotteilla.


Kävelimme runsaitten näyttelyvitriinien ohitse hallin takaosaan, jossa oli myös kauppiaita.Tässä tuttu paikallinen kauppias, jonka tunnen etunimellä Vesa oli tuonut paikalle runsaan myyntipöydän. Häneltä ostin muutamia mukavia kokokohteita.
2 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Minulle olisi ollut todella mieluista kierrellä tuolla messuilla. Purkkien ja purnukoiden katselu on lempipuuhaani.
Minäkin olen kerännyt postimerkkejä kymmeniä vuosia. Ne ovat kuitenkin vielä kiinni korteissa ja kirjekuorissa. Kuvittelin aina, että eläkeläisenä sitten liotan ne merkit kansioihin, mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut. Jälkeläiset ehkä sitten kiikuttavat koko lystin kaatopaikalle, kunhan mummelin pää kaatuu.

Sulo Heinola kirjoitti...

Varttuneella iällä Minäkin näitä vasta paremmin olen järjestänyt, ja saanut harrastuksesta joskus hyvääkin palautetta.
Hassu harrastus!