tiistai 17. heinäkuuta 2012

Räkättirastas


Rastaista yleisin on räkättirastas.  Se on muuttolintu ja sopeutuu kaikkiin kesän olosuhteisiin. Luin jostain että rastas on ainoa lintu joka syö myös kotiloetanoita.


Pääasiallisesti se pyytää taidokkaasti kastematoja, kuten kuvassakin näkyy.


Kesän kääntyessä syksyyn räkätit syövät myös monia  puutarhamarjoja. Herukat häipyvät pensaista jo raakileina.
Siksi räkättirastas ei kovin suosittu.


3 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Katselin blogisi vanhaa postausta Niemen alueen taloista. Mielenkiintoista! Olin Niemen kartanon pihassa juuri tänään, sillä isoisäni isoäiti on syntynyt siellä ja hänen edeltäjiään on asunut siellä 3 sukupolvea! Myös Lielahden kartano on kiinnostava paikka ja sielläkin kävin luonnollisesti, kun alueella kerran liikuin. Onko sinulla jotakin lisätietoa näistä rakennuksista? Tervetuloa minunkin blogiini!

suloensio kirjoitti...

Kiitos Thilda
Niemen koko alue on historiallinen ja hyvin mielenkiintoinen. Mukavaa kun otit yhteyttä. Liityin blogisi seuraajaksi mielenkiinnosta. Jonkin verran opin tuntemaan sen alueen historiaa kun asuin siellä noin 30-vuotta.

Thilda kirjoitti...

Tervetuloa lukijaksi! Olen haaveillut asuvani siellä (Lielahdessa/Niemen alueella) myös, mutta kuitenkin on tyytyminen vain vierailuihin alueella. Tosin Tampereella on paljon muitakin ihania paikkoja. Toivon todella että Lielahden ja Niemen rusthollien rakennuksia ei koskaan pureta. Ainakin kattoremppa Niemessä on tänä kesänä ollut meneillään, mutta vastaavasti sen vanhemman pytingin (sininen) lattia on keskeltä taloa romahtanut enemmän kuin se oli 12 vuotta sitten, jolloin viimeksi kävin siellä sisällä. Rapistumista on surullinen seurata, kun asialle ei voi mitään, vaikka haluaisi. Jos olisin miljonääri, pelastaisin tilan ilman muuta!