torstai 6. lokakuuta 2011

Itämäen Talonpoikaiskartano


Lyhyellä vierailulla saimme tilaisuuden tustua monipuolisesti Kustaviin.  Tämä kartano on peräisin  Ruotsin vallan ajoilta. ja siellä on käynyt monia Suomen historian tärkeitä henkilöitä.Flemingien metsästysmaja oli päässyt hieman rapistumaan ja puukin oli kaatunut sen päälle.  Uudet omistajat ovat kuitenkin tarmokkaasti  yrittäneet kunnostaa tilaa.


Kustavissa on yksi luonnonvarainen järvi, joka sijaitsee 4 metriä merenpinnan yläpuolella.  Tämä sensijaan pieni puhdasvetinen lammikko pihamaastossa.


Oli meillä heti aluksi viehättävät vastaanottajat.


Luhtiaittakin oli ihan kunnossa.


Kivinavetta oli kuulemma rakennettu 1700-luvun lopulla.


Sen asukkaat olivat kartanolla vain kesäasukkaina.
Mukavan pörröisiä lampaita, jotka tuli heti meitä tervehtimään.


Pian jäi talo taakse.
Vielä oli Kustavissa paljon nähtävää.5 kommenttia:

Nenunen kirjoitti...

VAU, ihana ylläri, kun pitkästä aikaa poikkesin. Täällä on niin kivan näköinen tausta:D Tuo kartanon seutu ja talot on kivan näkösiä, harmi vaan kun hiukan rapistuneita, mutta jospa ne saapi uutta kohennusta uusilta omistajilta. Tuollaiset vanhat taloyhteisöt on katselemisen arvosia aina jos vaan matkan varrelle sattuu:D

suloensio kirjoitti...

Kartanosta yrittää näköjään nykyinen omistaja tehdä jonkinlaisen matkailukohteen. Ymmärrän kyllä että hanke vaatii paljon rahaa ja tarmokasta osaamista. Oli kuitenkin mielestäni TODELLA säilyttämisen arvoinen paikka.

a-kh kirjoitti...

Vanhan rakennuskannan säilyttäminen on tärkeää.

suloensio kirjoitti...

Olisihan se ikävää jos maaseutu olisi pelkkää metsää, niin voi käydä kun ei kannata enää viljellä.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia.