keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Pyhän Laurin kirkko

Pyhälle Laurille omistettuja kirkkoja on Suomessa monia. Edelliseen blogiin viitaten olen nyt kuitenkin Lohjalla, joka on 37000 asukkaan kaivoskaupunki. Tämä kirkko on edelleen hyväkuntoinen, vaikka onkin rakennettu 1400- 1500 luvun pimeinä aikoina.
Sisätiloissa on tunnusomainen henki, joka on näiden kirkkojen seinäkoristeissa.

Lasimaalaukset estävät valon virtausta sisälle, mutta saan kuitenkin aika hyviä kuvia. Tässä näkyy alttarikoroke ja saarnastuoli.


Tämä koriste symbolisoi ihmisen joutumista Eedenistä tänne pahuuden maailmaan. Käärme houkuttelee Eevaa poimimaan makeata omenaa.Siellä se meidän vapahtajamme on, mutta ahtaalla olivat muinaiset talonpojat, kun he ruotsalaisten ikeen alla ovat kirkkoa rakentaneet.

3 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Onpas kauniita kirkkokuvia. Itsekin olen ajatellut mennä kuvaamaan kirkkoja sisältä, mutten ole vielä uskaltanut kokeilemaan, pidetäänkö ovia yleensä auki päivisin.

suloensio kirjoitti...

Satuin olla siellä sisaren tyttären häissä ja muiden kuvien ohella otin näitäkin kuvia.

Harakka kirjoitti...

Kaunis kirkko, todella kaunis.
Mä olen myös kuvannut joitain kirkkoja.
Olen käynyt Sastamalan vanhassa kirkossa sisällä kuvaamassa, mutta siellä myös aika pimeetä oli silloin, mutta kuitenkin jotai kuvia sain sieltä.
Sitten Pyhän Olavin kirkossakin olen kuvannut, mutta olen ne hukannut.? sisäkuvat, mutta ulkoa on kuvia siittä. Se on tämä kuuluisa kaksi kertaa poltettu kirkko, ja uudestaan tehty aina.
Nythän sinne on maalattu kaikki maalauksetkin uudestaan. On tullut telkkaristakin kuvia sieltä.
Mutta meen sitten, kun pahin ryntäys siellä loppuu, sillä siellä on käynyt ihan mahdottomasti ihmisiä katselemassa taiteilijoiden maalaamia kuvia.
Mulla ei ole pitkää matkaa sinne, että pääsen sitten, kun rauhoittuu.