tiistai 7. heinäkuuta 2009

Viikinkien hauta-alue

Minut vietiin tuhansia vuosia vanhalle hautamuistomerkille. Paikka oli normaalin näköinen ruotsalainen puisto, joka oli erikoisuutensa takia saanut myös kahvipaikan ohikulkijoiden houkuttimeksi.
Tässä ruotsalaista kirjoitusta, joka selosti paikan erikoisuutta.

Puistossa oli kiviä pystyssä kuin Mannerheimin panssarivaunu esteillä suomessa. Hautakummulle veivät portaat, ja sen laelta saattoi ihailla maisemia.


Maisemat ihan mykistivät. Näiden kivien muodostama kuvio kuvasi kahta viikinkilaivaa jossa lähellä oli vielä erikseen kolmas laiva. Yli kaksituhatta vuotta sitten paikan lähellä oli lainehtinut meri.Tässä kivessä on riimukirjoitusta, josta on luettavissa paikan historiallinen merkitys. Riimukirjoitusta tavataan kaikkialta ruotsista, ja jossain yhteydessä sillä on selvitetty myös suomen historiaa.
Tässäpä tarkempaa kuvausta siitä, miten näitä kiviä pystytettiin. Vielä olisi muutama blogi jäljellä näitä Ruotsin juttuja, mutta pian pääsemme taas kotimaan kamaralle.


4 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Hienoja kuvia. Minäkin kävin naapurimaassa, Tallinnassa. Siellä oli suuret perinteiset laulujuhlat.

Hanna kirjoitti...

Oletpa päässyt melkoiselle historian retkelle.

Varmasti upea paikka käydä, kun kuvatkin ovat noin vaikuttavia.

suloensio kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
suloensio kirjoitti...

Minulla oli aika tapahtumarikas Helluntai. Sisareni kiikuttivat Minua paikasta toiseen. Pian kuvat ovat kuitenkin taas Suomen puolelta.