perjantai 12. kesäkuuta 2009

Traktorikulkue Eskilstunassa

Tällä traktorilla, jonka siskon mies oli kaverinsa kanssa entisöinyt osallistuimme perinteiseen traktoritapahtumaan, jossa oli mukana eri merkkisiä patinoituneita ja entisöityjä traktoreita.
Tämän etulavaisen merkkiä en muista, mutta yleisin merkki, oli tietenkin Volvo.

Tässä ensimmäisessä osassa esittelen muutamia traktoreita, joita oli kokoontunut nurmikkokentälle yli 100 kappaletta.


Monia niistä oli entisöity. Tämä hieno yksilö oli äänestyksen ykkösiä.Asukkaat olivat kokoontuneet kokonaisina perheinä. Paikalla myytiin virvokkeita, sekä oli myös markkinat vanhojen osien sekä muun rekvisiitan ostajille.
Tässä mallissa oli kiinteä veivi, ja näin kyllä että veivaustekniikkaa käytettiin käynnistykseen.

Jos näyttely olisi ollut Suomessa, niin merkki ja malli valikoima olisi varmasti ollut vieläkin runsaampi. Yhtään Zetoria en nähnyt.

Mutta ruotsalaiset ovat traktorikansaa.


Päivä oli todella lämmin. Tässä olen esitellyt traktoreita ilman tarkempia tietoja. Jokainen voi arvioida itse, mutta jatkossa esittelen liikkeelle lähtöä ja maisemia.

3 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Tämä olikin tällainen paremmin miehille sopiva postaus. Katsoin kuitenkin tarkkaan kuvat, kun kaipasin sellaista vanhaa piikkipyöräistä. Niillä ei varmaan kaan enää edes saisi ajella asfaltoiduilla teillä, tulisi kuopat tielle.

suloensio kirjoitti...

Niitähän Minäkin haikailin ja olin vähän pettynytkin. Suomalaisen traktorikansan arvostus on toinen. En muuten minäkään paljon näistä tiennyt, mutta tärkeätä se näytti olevan.

Jarkko kirjoitti...

Upeita kuvia koko sarja!

Jarkko